E&P şirketleri, rezervuar simülasyonunu kullanarak saha geliştirme için giderek daha iyi yatırım kararları alıyor. Bu amaca yönelik modeller, kurtarma ve kârı en üst düzeye çıkarmak için geliştirme veya operasyonel stratejiler tasarlamanıza yardımcı olur.
Amacınız boru arkası rezervlerini geliştirmek, dolgu sondaj fırsatlarını belirlemek, basınç bakım programını optimize etmek veya verimli kuyu aralığını belirlemek olabilir. Veya işleme tesislerindeki değişiklikleri değerlendirmek veya gaz depolama operasyonlarını iyileştirmek gibi başka hedefleriniz olabilir. Durum ne olursa olsun, model çalışmalarının gözden geçirilmesi, çeşitli sondaj ve işletme senaryoları altında karmaşık rezervuar davranışının ve saha performansının tahmin edilmesine yardımcı olarak daha iyi kararların alınmasına yol açar.
Rezervuar simülasyon modeli, E&P şirketlerinin petrol ve gaz rezervleri tahminleri, rezervuar yönetimi, rezervuar performansı, süreç tasarımı ve stratejik planlama konularında bilinçli iş kararları almasına yardımcı olan bir araçtır. Neredeyse her türlü saha üretim senaryosu modellenebilir. Energy, düz, yatay ve yönlü kuyuların, kuyu desenlerinin, saha sektörlerinin, tüm sahaların ve yüzeye bağlı kuyu deliği borularının performansını tahmin etmek için modeller oluşturur ve uygular. Başka hiçbir araç, heterojenlik, kuyu girişimi, malzeme dengesi ve kuyu deliği dinamiklerinden etkilenen rezervuar davranışının birçok yönünü yakalayamaz.
Energy, sayısal simülasyon tekniklerinin uygun şekilde uygulanması için temel saha varlıklarını inceler. Kapsam belirleme çalışmaları aracılığıyla firma, gelecekteki geliştirme veya elden çıkarma için simülasyonun nerede gerekli olduğunu belirlemek amacıyla portföyleri inceler. Energy aynı zamanda simülasyonun mantıklı ve uygun maliyetli bir seçim aracı olamayabileceği durumlarda diğer değerlendirme tekniklerini de önerir ve kullanır. Mevcut veya önerilen projeler için firma, maksimum fayda ve varlık getirisini sağlamak amacıyla teknik harcamaları önceliklendirecek incelemeler yapar. Enerji rezervuar modellerini kullanan müşteriler aşırı geliştirme ve aşırı sondajdan kaçınır. Projelerini hızlandırır, kuyu başına daha fazla rezerv yakalar, saha verimliliğini artırır, nihai geri kazanımları artırır ve genel ekonomiyi iyileştirir.
• Tek hazneli hızlı görünüm modelleri
• Entegre tam saha çalışmaları
• Siyah yağ ve bileşimsel formülasyonlar
• Karmaşık fay sistemleri için ayrıntılı jeolojik modeller
• Jeo-istatistiksel olarak türetilmiş petrofiziksel açıklamalar
• Simülasyona dayalı rezerv belirleme süreçleri